Schola Cantorum: Op afstand en toch zingend verbonden (3x VIDEO)

De Coronacrisis raakt ons allemaal, daar is de ‘Schola Cantorum die Sangeren Onser Liever Vrouwen’ geen uitzondering op. Normaal is de Goede Week met het Paasweekend heel druk met veel muziek, maar dit jaar was Pasen veel stiller. Toch hadden zij vanuit hun huiskamers een manier gevonden om samen muziek te maken. Geheel in het teken van de Passietijd, het lijden van Jezus en deze crisis: “Hear My prayer, Oh Lord”, gecomponeerd door Henry Purcell. Bij de bewerking is een speciale techniek gebruikt, waardoor het geluid als het ware 3D wordt. Hierdoor lijkt het alsof u zelf temidden van de koorleden staat. Een koptelefoon of oortjes zijn onmisbaar voor dit effect.

  1. Goede Week:

De meimaand is normaal een drukke maand in de kathedraal. Vele pelgrims komen op bedevaart naar de Zoete Moeder van Den Bosch. Dit jaar waren er geen publieke Maria-vieringen. Om te zorgen dat al vaste bezoekers van de kathedraal, met name in de meimaand, nog steeds konden genieten van de zang, heeft de Schola Cantorum ‘Zingen op afstand’ 2 gemaakt. Het Magnificat van Hendrik Andriessen is een echt “meimaand stuk”, een stuk wat vaak in de meimaand wordt gezongen.

2. Meimaand

In dit derde filmpje zingt de Schola Cantorum ‘Ave Verum’ van Stopford, een voor de Schola relatief nieuw stuk. Maar dat maakt voor de Schola niet uit, de samenklank in dit stuk maakt bij de leden veel los. De opname is gemaakt op het hoogkoor van de Sint-Jan Veel kijk- en luisterplezier!

3. Sacramentsdag

 

 

Terug naar boven