Interdiocesane Dag van de Kerkmuziek verplaatst naar 2021

De drie zuidelijke bisdommen organiseren in 2021 een gezamenlijke Dag van de Kerkmuziek. De Sint-Gregoriusverenigingen van de bisdommen Breda, Den Bosch en Roermond houden dan voor de eerste keer samen een groot kerkmuziekevenement. Dit wordt gehouden in de Sint Catharinakerk in Eindhoven.

Het belooft een prachtig dagprogramma te worden met een verrassende inhoud. De bisschoppen van de drie bisdommen zijn present, net als KRO-presentator Leo Fijen. Een datum voor alle kerkmusici en leden van kerkkoren wordt later gecommuniceerd.

Er komt een projectkoor voor die dag, waarvoor de medewerking van zangers uit alle drie de bisdommen wordt gevraagd. Vanuit ons bisdom is er plaats voor 20 zangers en zangeressen. Vanuit de drie bisdommen worden de koren samengevoegd tot één groot projectkoor dat de muzikale motor is van de dag. Onder zeer professionele en inspirerende leiding wordt deze dag muziek gemaakt.
En er is nog veel meer te beleven waarover later meer!

Waarom zou ik naar Eindhoven gaan?
Ons bisdom is onderdeel van een groter geheel. De Nederlandse kerkprovincie. Het is voor ons zangers soms lastig een beeld te krijgen van hoe kerkoren functioneren buiten ons eigen woongebied. Ook krijgen we zelden de kans om in een kerkgebouw te musiceren met een uitstraling en muzikale mogelijkheden als de Catharinakerk in Eindhoven. Deze dag wordt u ondergedompeld in een warm bad met kerkmuziek. Voor u uitgezocht, ter inspiratie en dank.

Eindhoven is ver weg, kan het niet dichterbij?
Natuurlijk zou dat kunnen. Maar in de unieke samenwerking met de drie zuidelijke bisdommen is gekozen voor het centrale Eindhoven. Goed bereikbaar via de trein. Tien minuutjes lopen vanaf het station. Maar bovenal een prachtige gastvrije kerk met geweldige musici als gastheren. Beleef de dag als een uitje. De aanvangstijd en sluitingstijd van het programma zijn op de reistijden aangepast.

Wie heeft deze dag geregeld?
De initiatiefnemers van deze dag zijn bevlogen kerkmusici uit de bisdommen Breda, ’s-Hertogenbosch en Roermond. Onder andere werkzaam in de H. Antoniuskathedraal te Breda, de basiliek van Oosterhout, de Sint Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch, de Lambertuskerk in Helmond en de Sint Petrusbasiliek van Boxmeer.

En als ik dan kom wat kan ik dan verwachten?
Allereerst inspirerende kerkmuziek. Die u aangereikt krijgt in boekvorm en mee mag nemen naar huis. Ook voor een lunch wordt gezorgd. U kunt meezingen, meeluisteren en meekijken naar hoe kerkmuziek een belangrijke plaats inneemt in ons leven als kerkkoorzanger. U ontmoet inspirerende mensen en kunt ervaren hoe leuk het zingen in een koor is en kan zijn. Genoeg inspiratie om weer jaren vooruit te kunnen.

Het zal wel weer allemaal veel te moeilijk zijn?
De uitdaging in deze tijd is je niet laten meeslepen in een negatieve denkspiraal. Er zijn tientallen excuses te verzinnen om niet te gaan. Je kunt ook met een open geest op reis gaan en je wellicht laten verrassen. Ook de leerlingen van Jezus wisten niet wat er op hun pad zou komen. Toch zijn ze gegaan en hun initiatief klinkt in onze tijd nog steeds door.

Zo ziet u, gewoon komen en u laten meevoeren in de wereld van de kerkmuziek!

Terug naar boven